Ionizator vode | Alkalna ionizirana voda

www.ionizirana-voda.net


info@ionizirana-voda.net

Brezplačna dostava | 3% popust za predplačiloIonizator vode PurePro®
Najboljša možna voda za zdravje človeka

Ionizator vode | Alkalna ionizirana voda

Zakisanost telesa ali acidoza


Zakisanost telesa ali acidoza je stanje porušenega kislinsko bazičnega ravnovesja v telesu. Kislinsko bazično ravnovesje je pogosto porušeno zaradi oslabljene telesne zmožnosti odstranjevanja kislih odpadkov. Kisli odpadki nenehno nastajajo pri presnovnih procesih v telesnih celicah.

Kislinsko bazično ravnovesje v telesu se ohranja s pomočjo regulacijskega mehanizma - puferskega sistema, ki preprečuje odstopanja od normalnega telesnega pH. Normalni pH telesnih tekočin je rahlo bazičen (alkalen) z vrednostjo 7,35-7,45.
Že majhna odstopanja od te vrednosti vodijo do velikih motenj v presnovi in življenjske nevarnosti.

Današnje moderno, hitro, nemirno in stresno življenje, nezdrava prehrana, onesnaženost okolja in pomanjkanje telesne aktivnosti izjemno povečujejo zakisanost telesa ali acidozo. Zakisanost telesa je znak porušenega kislinsko bazičnega ravnovesja in je eden glavnih vzrokov številnih zelo hudih obolenj. Acidoza oslabi delovanje telesa, hkrati pa poveča potrebo po mineralih. Pomanjkanje mineralov sili telo v izčrpavanje le teh iz človeškega organizma. Tako naše kosti izgubljajo kalcij in kostno maso, pojavijo se številne bolezni.

Celična zakisanost iztiska kisik, pomanjkanje kisika v celicah pa ustvarja kislo okolje, ki je poglaviten dejavnik za nastanek raka in degenerativnih bolezni.

Skrb zbuja spoznanje, da se z zakisanostjo ne soočajo samo starejši ljudje, temveč že mladostniki in celo mlajši otroci. Zakisanje telesa ali acidoza je osnova vseh bolezni. Razumeti moramo pomen uravnotežene bazičnosti telesa in vlogo bazičnosti telesa pri našem zdravju. Naše telo lahko dobro funkcionira le v pravilnem kislinsko bazičnem razmerju.


Posledice zakisanosti telesa


Posledice zakisanja telesa so številne bolezenske težave, med katere se uvrščajo vse civilizacijske bolezni kot so putika, revma, celulit, migrena, osteoporoza, diabetes, motnje v prekrvavitvi organov in tkiv, bolezni srca in ožilja, možganska kap, obolenja zob, slab zadah iz ust, prebavne težave, zaprtje, driska, kisel urin, kisel znoj, alergije, zmanjšana sposobnost regeneracije celic.

Posledica zakisanja telesa so številne bolezenske težave

Znaki zakisanosti telesa

Tipični znaki zakisanosti telesa so kronična utrujenost, kronično pomanjkanje energije, slabo razpoloženje, mrzli udi, nagnjenost k okužbam, živčna utrujenost, nemir, depresija, agresivnost, motnje pri spanju, nespečnost, zmanjšana sposobnost koncentracije, slab spomin, suha ali mastna koža, srbečica, izpuščaji, akne, občutljivi zobje (zlasti na sladko in mrzlo), vnetje dlesni, izpadanje las, krhki nohti, mišični krči, vnetno-degenerativne spremembe gibalnega aparata, razne oblike bolečin (išias, revmatizem), skelenje med uriniranjem, nihanje krvnega pritiska in težave s ščitnico.

Zakisanost telesa povzroča slabo oskrbo tkiv s kisikom

Rdeča krvna telesca (eritrociti) skrbijo za oskrbo organov in tkiv s kisikom. Posledica stanja zakisanosti telesa je sprememba lastnosti rdečih krvnih telesc, ki postanejo manj elastična in izgubijo sposobnost spremembe zunanje oblike. Rdeča krvna telesca, ki izgubijo sposobnost spremembe zunanje oblike se lepijo v gruče in tvorijo zamaške v obliki zlepljenih kovancev, zato težje prehajajo skozi tanke kapilare. Zaradi povišane viskoznosti krvi se poslabša lokalna oskrba tkiv s kisikom. Predvsem se pojavi zmanjšana oskrba kisika na srcu, možganih, žilah in notranjemu ušesu. Pomanjkanje kisika v celicah ustvarja kislo okolje, ki je poglaviten dejavnik za nastanek raka in degenerativnih bolezni.

Rdeča krvna telesca zlepljena v obliki zlepljenih kovancev težje prehajajo skozi tanke kapilare

Zakisanost telesa zmanjšuje mentalne sposobnosti

Zakisanost telesa pa ne vpliva samo na sposobnost koncentracije, temveč tudi na inteligenčni kvocient. V obsežni ameriški raziskavi na večji populaciji šolskih otrok so ugotovili, da je povečana koncentracija kislin v telesu v tesni povezavi z zmanjšanem inteligenčnim kvocientom pri vseh preiskanih.

Zakisanost telesa pospešuje izgubo kalcija

Zakisanost telesnih tekočin in tkiv vodi do zmanjševanja količin alkalnih mineralnih snoveh v tekočinah, nato v mehkih tkivih in končno v kosteh. Pri kronični ali latentni acidozi oz. zakisanju so posledice artrotična obolenja in osteoporoza. Novejše študije o regulaciji kostnih celic s pomočjo kislinsko-bazičnega ravnotežja so pokazale, da že blaga oblika kronične acidoze povzroča precejšne izgube kostne mase in izgube kalcija iz kosti.
Zakisanost telesa ugotovimo z merjenjem pH urina

Kako izmerite stopnjo zakisanosti telesa

Stopnjo zakisanosti izmerite z merjenjem pH urina. Za merjenje pH urina uporabite pH meter, ki poda vrednost pH na 0,1 enote natančno. Ker pH urina zaradi različnih dejavnikov preko dneva niha je potrebno opraviti več meritev. Orientacijske vrednosti pH urina izmerite tako, da izmerite pH urina zjutraj, ko naj bi bila vrednost od 5,0 do 6,0 ter popoldan, ko naj bi se vrednost gibala okoli 7,0. Merite dvakrat do trikrat dnevno, več dni zapored in izračunajte povprečno vrednost.
Najbolj natančno pa je merjenje pH urina v 24-urnem vzorcu urina, več dni zapored.
Povprečen dnevni pH urina zdrave osebe se giblje med 6,3 in 7,2. Povprečna vrednost pH urina nižja od 6,3 pa že kaže na težave zaradi prevelike zakisanosti telesa.

pH meter ADWA AD-11

pH meter ADWA AD-11 je natančen in zanesljiv merilec za merjenje pH-ja vode in drugih tekočin.
Je zelo enostaven za uporabo. V primerjavi s kemičnimi reagenti ali reagentih na papirnatih trakovih (lakmus), kjer rezultate določimo z barvno primerjavo, merilec samo vključimo, pomočimo v tekočino in na LCD zaslonu odčitamo izmerjeno vrednost pH. V primerjavi z drugimi instrumenti tega razreda je meritev s pH metrom AD-11 veliko hitrejša, rezultati pa so stabilni in ponovljivi.

pH meter ADWA AD-11 meri pH vrednosti v območju od 0 do 14 pH z ločljivostjo 0,1 pH in natančnostjo +/-0,1 pH in temperaturo od -5 oC do +60 oC z ločljivostjo 0,1 oC in natančnostjo +/-0,5 oC.

Napajanje: 4 x 1,5 V, pH meter ima avtomatsko temperaturno kompenzacijo in eno ali dvotočkovno kalibracijo. Dobava vključuje tudi kalibracijski tekočini pufer pH 4,01 in pH 7,01 ter tekočino za shranjevanje pH elektrode.

Dimenzije pH metra (višina x širina x globina): 175,5 x 39 x 23 mm, teža: 100 g.

pH meter ADWA AD-11

Cena z DDV: 39,90 €
Količina:

Kako se uspešno boriti proti zakisanosti telesa

Naše telo jo vsebuje približno 70 % vode. Voda je nujno potrebna za transport snovi po telesu. Čista voda raztaplja in odvaja strupe iz telesa, zato je odlična za čiščenje telesa. Za uspešen boj proti zakisanju je potrebno vsakodnevno uživati zadostne količine čiste vode, bogate z bazičnimi minerali.

Najboljše rezultate v boju proti zakisanosti telesa se doseže s pitjem alkalne ionizirane vode iz ionizatorja vode. Ionizator vode vodo iz pipe najprej temeljito prefiltrira, nato pa jo v ionizacijski celici loči na alkalno ionizirano vodo in kislo ionizirano vodo. V objemu vašega doma vam zagotavlja izvir alkalne ionizirane vode, ki je po svoji sestavi in lastnostih podobna Hunza himalajski živi vodi. Alkalna ionizirana voda vsebuje aktivni vodik - močan antioksidant, ki v telesu nevtralizira proste radikale. Alkalna ionizirana voda vsebuje obilo kalcija in magnezija - bazična minerala, ki pomembno sodelujeta pri uravnavanju kislo-bazičnega ravnovesja saj nevtralizirata kisle presnovke in s tem odpravljata zakisanost telesa. Celična zakisanost iztiska kisik, pomanjkanje kisika v celicah pa ustvarja kislo okolje, ki je poglaviten dejavnik za nastanek raka in degenerativnih bolezni.

Raziskave kažejo, da alkalna ionizirana voda deluje zaviralno na angiogenezo (ožiljenje) tumorjev. Ožiljenje omogoča preskrbo s hrano in je osnova za rast tumorjev in aktivno širjenje z metastazami. Povzetek znanstvene raziskave je objavljen na verodostojni spletni strani U.S. National Library of Medicine, National Institutes of Health.

Dr. Robert O. Young pojasnjuje, da s pitjem alkalno ionizirane vode naredite največ za svoje zdravje.

O osupljivih dosežkih pri uporabi alkalne ionizirane vode si lahko preberete v knjigi: "Sedem stebrov zdravja" - Naravna pot do boljšega zdravja za vse življenje (The seven Pillars of Health), avtorja dr. med. Dona Colberta.

O učinkih alkalno ionizirane vode je mnogo zapisov japonskih doktorjev. Uporaba ionizatorja vode je na japonskem zelo razširjena in tudi klinično preizkušena.

Več o alkalno ionizirani vodi si lahko preberete na spletni strani: www.ionizirana-voda.net
Brezplačna dostava

3% popust za predplačilo

Informacije, svetovanje, naročilo

info@ionizirana-voda.net
Želite več informacij? Napišite nam email.


Novice in članki
Novice in članki na področju alkalno ionizirane vode.

Ionizator vode | Alkalna ionizirana voda

www.ionizirana-voda.net


info@ionizirana-voda.net

Zastopstvo in prodaja Henrik Homšak s.p.
Krulejeva ulica 2, 8290 SEVNICA
SLOVENIJA
M: +386 41 555 270, T: +386 7 81 44 327

Brezplačna dostava

3% popust za predplačilo

Lokacija
Lokacija-filtri-za-vodo

Pogoji poslovanja

Varovanje zasebnosti

Pokličite za pomoč pri izbiri, z veseljem vam bomo svetovali!

info@ionizirana-voda.net
Želite več informacij? Napišite nam email.


Novice in članki
Novice in članki na področju alkalno ionizirane vode.