Zaviralni učinek alkalne ionizirane vode
na angiogenezo (ožiljenje) tumorjev
Alkalna ionizirana voda je čista in zdrava voda - ključ do zdravja in vitalnosti!
Angiogeneza

Majhni tumorji velikosti 1 do 2 mm praviloma nimajo lastnega žilja in hranilne snovi dobijo z difuzijo iz okolice. V določenem trenutku razvoja pa začnejo izločati molekule žilnega rastnega dejavnika VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor), ki potujejo do sten žil v okolici ter z vezavo na endotelne celice sprožijo proces delitve in migracije.

Aktivacija endotelnih celic vodi do oblikovanja novih žilnih struktur, ki se pričnejo razraščati v smeri rakaste novotvorbe. Proces sprožitve žilnega razraščanja imenujemo angiogeni preklop in je eden ključnih dogodkov v razvoju tumorja. Ožiljen tumor dobiva snovi, potrebne za rast, direktno po krvi in odtlej lahko tudi metastazira.

Angiogeneza - VEGF sproži proces razraščanja krvnih žilic do tumorja

Tvorbo in sproščanje molekul VEGF sprožijo različni dejavniki. Če tumorski celici na primer primanjkuje kisika (hipoksija), posreduje signal za okrepitev tvorjenja VEGF. Sproščanje VEGF iz tumorskih celic spodbujajo tudi določeni proteini ter dedni zapisi (onkogeni). VEGF ne posreduje samo signalov za nastanek krvnih žil, ampak zagotavlja tudi preživetje novih, še nezrelih žilnih celic na površini tumorja. Nastanek in ohranjanje novih krvnih žil spodbuja rast tumorja in povečuje tveganje za nastanek metastaz.

Delovanje imunskega sistema in razumevanje imunskega odziva je podlaga tudi za terapijo s specifičnimi monoklonskimi protitelesi, ki prepoznajo, vežejo nase in odstranijo vdirajoče spodbujevalce bolezni. Specifično monoklonsko protitelo z nevtralizacijo molekul VEGF zavira angiogenezo ter s tem razraščanje tumorskega žilja. S krčenjem žil okrog tumorja ter s preprečevanjem razraščanja novega žilja zavre preskrbo tumorja s hranilnimi snovmi, ki so bistvenega pomena za njegovo rast in za metastaziranje v oddaljena tkiva. Obenem vpliva na normalizacijo obstoječih žil v tumorju in njihovo prepustnost ter tako poveča učinkovitost kemoterapije.

Ker je angiogeneza ključnega pomena pri rasti vseh tumorjev, številne klinične raziskave ugotavljajo učinkovitost tega specifičnega monoklonskega protitelesa pri različnih vrstah raka. To je tudi razlog, da je s tem zdravilom zastavljen najobsežnejši program kliničnih testiranj, kar jih je kdaj bilo na področju onkologije.

Vir spletna stran: http://www.onkologija.si

Ločilna črta - Ionizatorji vode

Povzetek znanstvene raziskave o zaviralnem učinku alkalne ionizirane vode na angiogenezo (ožiljenje) tumorjev

Vaskularni endotelijski rastni faktor (VEGF) je ključni posrednik pri angiogenezi tumorja. Tumorske celice so v primerjavi z normalnimi celicami, izpostavljene večjem oksidativnem stresu. Številna poročila so pokazala, da je znotrajcelično redoks stanje (oksidacijsko redukcijski potencial) tesno povezan z vzorcem izražanja VEGF.

Elektrolizo reducirana voda (ERW) ali alkalna ionizirana voda, ki nastaja ob katodi pri elektrolizi vode nevtralizira znotrajcelični H2O2 in zmanjša sproščanje H2O2, pri pljučnem raku celične linije A549 in znižanje VEGF prepisovanje in izločanje beljakovin v odvisnosti od časa.

Za raziskavo poti prenosa signalov vpletenih pri VEGF izražanju so bili uporabljeni; mitogen aktivirana kinaza (MAPK), specifični inhibitorji, SB203580 (p38 inhibitor MAPK), PD98059 (ERK1/inhibitor 2) in JNK (c-Jun N-terminal zaviralec protein-kinaza).

Rezultati so pokazali, da le PD98059 blokira VEGF izražanje, kar kaže na pomembno vlogo za ERK1/2 pri urejanju VEGF izražanja pri A549 celicah.

Prav tako elektrolizo reducirana voda (ERW) ali alkalna ionizirana voda zavira aktivacijo zunajcelične signalno regulirane kinaze (ERK) v odvisnosti od časa.

Poskusi na ko-kulturah za analizo v in vitro testu nastalih tubul so pokazali, da so A549 pridobljene celice srednje močno spodbudile nastanek vaskularnih tubulov v vseh analiziranih parametrih; skupna površina, število spojev, število tubulov in skupna dolžina.

ERW nevtralizira učinek A549 celičnega okolja in zmanjšuje celotno dolžino tubulov (p <0,01). Ta študija je pokazala, da elektrolizo reducirana voda (ERW) ali alkalna ionizirana voda zniža VEGF prepisovanje genov in proteinsko izločanje z deaktivacijo ERK.

Vir spletna stran U.S. National Library of Medicine, National Institutes of Health: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18175936

Slovar

Angiogeneza - ožiljenje, razvoj žil

A549 - rakasta celična linija, celice pljučnega adenokarcinoma, pljučne karcinomske celice

Adenokarcinom - maligna novotvorba žleznega tkiva. Adenokarcinom je najpogostejša vrsta rakavega tumorja, ki vznikne iz epitelnih celic in se lahko pojavi na različnih delih telesa.


Ločilna črta - Ionizatorji vode

Povezave do znanstvenih člankov o alkalni ionizirani vodi

Vir: U.S. National Library of Medicine, National Institutes of Health

Electrolyzed-reduced water scavenges active oxygen species and protects DNA from oxidative damage.

Elektrolizno reducirana voda (alkalna ionizirana voda) nevtralizira aktivni kisik in zaščiti DNK pred oksidativnimi poškodbami.

Avtorji: Shirahata S, Kabayama S, Nakano M, Miura T, Kusumoto K, Gotoh M, Hayashi H, Otsubo K, Morisawa S, Katakura Y.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=9169001

Extension of the lifespan of Caenorhabditis elegans by the use of electrolyzed reduced water.

Podaljšanje življenjske dobe Caenorhabditis elegans z uporabo elektrolizno reducirane vode (alkalne ionizirane vode).

Avtorji: Yan H, Tian H, Kinjo T, Hamasaki T, Tomimatsu K, Nakamichi N, Teruya K, Kabayama S, Shirahata S.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20944427

Suppressive effects of electrolyzed reduced water on alloxan-induced apoptosis and type 1 diabetes mellitus.

Zaviralni učinek elektrolizno reducirane vode (alkalne ionizirane vode) na alloxan inducirano apoptozo in diabetes tipa 1.

Avtorji: Li Y, Hamasaki T, Nakamichi N, Kashiwagi T, Komatsu T, Ye J, Teruya K, Abe M, Yan H, Kinjo T, Kabayama S, Kawamura M, Shirahata S.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21063772

Zaradi negativnega oksidacijsko redukcijskega potenciala se alkalna ionizirana voda imenuje elektrolizno reducirana voda.


Iskanje po naših straneh
Želite biti obveščeni o novostih in posebnih akcijah?
Naročite se na e-novice:


   


Facebook - Alkalna ionizirana voda | Ionizator vode
Obiščite našo Facebook Ionizator vode stran in bodite na tekočem o novostih, zanimivostih, akcijah in sodeljujte v nagradni igri.

Kliknite tu in postanite naš oboževalec.


Najdete nas tudi na:

V čem je skrivnost dolgega življenja? | Alkalna ionizirana voda | Bodi eko

V čem je skrivnost dolgega življenja?

Pijete dovolj vode ali ste že dehidrirani? | Alkalna ionizirana voda | Bogastvo zdravja

Pijete dovolj vode ali ste že dehidrirani?

Zdravo življenje se začne s čisto vodo

V čem je skrivnost dolgega življenja? | Alkalna ionizirana voda | Vitafit
V čem je skrivnost dolgega življenja?

Zdravo življenje se začne s čisto vodo

Čista voda | Alkalna ionizirana voda | Na dlani

Čista voda

V čem je skrivnost dolgega življenja? | Alkalna ionizirana voda | Sončeve pozitivke

V čem je skrivnost dolgega življenja?

Kako si najenostavneje zagotoviti 100 % čisto pitno vodo izvirskega okusa, ki jo potrebuje naše telo?

     Kupujete vodo v plastenkah?
Izogibajte se plastični embalaži
z oznako PET

PET - polietilen tereftalat je najpogosteje uporabljena plastična masa za proizvodnjo plastenk za enkratno uporabo. Pri tej plastični masi obstaja velika nevarnost izločanja težkih kovin kot je antimon in BPA, ki deluje kot hormonski motilec. Poleg tega se iz takšnih plastenk izločajo tudi potencialno kancerogene snovi kakršni sta acetaldehid in DEHA.

Kaj je BPA?

BPA ali bisfenol-A je industrijska kemikalija, ki se uporablja v proizvodnji plastičnih mas. Nedavne študije so pokazale, da večja izpostavljenost tej snovi povečuje tveganje za zdravje ljudi, povezuje se s sladkorno boleznijo, hibami pri rojstvu, fibroidi v materničnem tkivu, rakom na prsih, zmanjšano količino sperme in rakom na prostati. Izpostavljenost tej snovi je najnevarnejša za dojenčke in otroke.

Kupujete vodo v plastenkah?

Prihranite denar, ki ga porabljate za nakup vode v plastenkah.

Prihranite čas, ki ga porabljate za nakupovanje in prenašanje vode v plastenkah.

Pijte čisto vodo!
Čista voda je bistvenega pomena za dobro funkcioniranje telesa.

Vodni filtri


Vodni filtri za čisto vodo, boljšo od najboljše izvirske vode!


Reverzna osmoza


Reverzna osmoza iz vode odstrani 97% vseh prisotnih snovi. Zagotavlja najčistejšo možno pitno vodo po najvišjih standardih kakovosti pitne vode!


Vam vodni kamen povzroča težave?


Magnetni nevtralizatorji vodnega kamna
70% zmanjšajo nabiranje vodnega kamna, brez uporabe kemičnih sredstev.
Nevtralizatorji vodnega kamna Nanode Liberator nudijo dodatno še protikorozijsko zaščito. Ionske mehčalne naprave popolnoma odstranijo vodni kamen.

Ionizator vode PurePro JA-703 - pasica