Zakisanost telesa ali acidoza
Čiščenje telesa - odstranjevanje kislih odpadkov iz telesa - razkisanje
Alkalna ionizirana voda je čista voda in odlična za razstrupljanje telesa - čiščenje telesa
  Ionizatorji vode

Ionizatorji vode
Alkalna ionizirana voda

Ionizator vode
PurePro® JA-503

Ionizator vode
PurePro® JA-703

Ionizator vode, podpultni
PurePro® JA-2000

Zakisanost telesa, znaki in posledice
Znanstvene raziskave učinkov alkalne ionizirane vode

  Vodni filtri v kuhinji


Vodni filter
Matrikx® + Pb1 0,5 mcr
nadpultni

Vodni filter
Matrikx® + Pb1 0,5 mcr
podpultni

Vodni filter
Matrikx® + Pb1 0,5 mcr
podpultni komplet s pipo

Dvojni vodni filter HF-U Pb
Ster-O-Tap® 0,02 mcr
podpultni komplet s pipo

Reverzna osmoza PurePro® EC105 Lux
Reverzna osmoza PurePro® EC106 Alkaline
Reverzna osmoza PurePro® S800 Direct Flow
Filter za tuš PurePro®
Nadomestni filtrirni vložki
za vodne filtre

  Vodni filtri za celo hišo

Samočistilni filter za vodo Bravofil
Dvojni vodni filter za hišo
Eko Duo

Dvojni vodni filter za hišo
Eko DuplexPLUS

Trojni vodni filter za hišo
Eko TriplexPLUS

Dvojni vodni filter za hišo
Big Blue Duplex

  Dezinfekcija vode

UV sterilizatorji vode
PurePro®

UV sterilizator vode
Sterilight S5Q

UV sterilizator vode
Sterilight S12Q

Dezinfekcijsko sredstvo
Sanosil S010

  Mehčanje vode

Magnetni mehčalci
in nevtralizatorji vodnega kamna

Nevtralizator vodnega kamna
Nanode™ Liberator™

Ionske mehčalne naprave
Kapljice za merjenje
trdote vode

  Drugo

Kuhinjska armatura
pipa 3v1

Kuhinjska armatura
pipa 3v1 - GRANDE

Pitnik z vodno fontano,
vodni bari

pH meter, EC/TDS meter
pH/ORP meter

Merilec vsebnosti klora
Profesionalni fotometer Mi404

Ohranimo čisto okolje in pijmo čisto vodo!

Ohranimo čisto okolje
in pijmo čisto vodo!
Zakisanost telesa ali acidoza

Zakisanost telesa ali acidoza je stanje porušenega kislinsko bazičnega ravnovesja v telesu. Kislinsko bazično ravnovesje je pogosto porušeno zaradi oslabljene telesne zmožnosti odstranjevanja kislih odpadkov. Kisli odpadki nenehno nastajajo pri presnovnih procesih v telesnih celicah.

Kislinsko bazično ravnovesje v telesu se ohranja s pomočjo regulacijskega mehanizma - puferskega sistema, ki preprečuje odstopanja od normalnega telesnega pH. Normalni pH telesnih tekočin je rahlo bazičen (alkalen) z vrednostjo 7,35-7,45.
Že majhna odstopanja od te vrednosti vodijo do velikih motenj v presnovi in življenjske nevarnosti.

Današnje moderno, hitro, nemirno in stresno življenje, nezdrava prehrana, onesnaženost okolja in pomanjkanje telesne aktivnosti izjemno povečujejo zakisanost telesa ali acidozo. Zakisanost telesa je znak porušenega kislinsko bazičnega ravnovesja in je eden glavnih vzrokov številnih zelo hudih obolenj. Acidoza oslabi delovanje telesa, hkrati pa poveča potrebo po mineralih. Pomanjkanje mineralov sili telo v izčrpavanje le teh iz človeškega organizma. Tako naše kosti izgubljajo kalcij in kostno maso, pojavijo se številne bolezni.

Celična zakisanost iztiska kisik, pomanjkanje kisika v celicah pa ustvarja kislo okolje, ki je poglaviten dejavnik za nastanek raka in degenerativnih bolezni.

Skrb zbuja spoznanje, da se z zakisanostjo ne soočajo samo starejši ljudje, temveč že mladostniki in celo mlajši otroci. Zakisanje telesa ali acidoza je osnova vseh bolezni. Razumeti moramo pomen uravnotežene bazičnosti telesa in vlogo bazičnosti telesa pri našem zdravju. Naše telo lahko dobro funkcionira le v pravilnem kislinsko bazičnem razmerju.


Ločilna črta - Ionizatorji vode


Posledica zakisanja telesa so številne bolezenske težave
Posledice zakisanja telesa so številne bolezenske težave, med katere se uvrščajo vse civilizacijske bolezni kot so putika, revma, celulit, migrena, osteoporoza, diabetes, motnje v prekrvavitvi organov in tkiv, bolezni srca in ožilja, možganska kap, obolenja zob, slab zadah iz ust, prebavne težave, zaprtje, driska, kisel urin, kisel znoj, alergije, zmanjšana sposobnost regeneracije celic.

Tipični znaki zakisanosti telesa so kronična utrujenost, kronično pomanjkanje energije, slabo razpoloženje, mrzli udi, nagnjenost k okužbam, živčna utrujenost, nemir, depresija, agresivnost, motnje pri spanju, nespečnost, zmanjšana sposobnost koncentracije, slab spomin, suha ali mastna koža, srbečica, izpuščaji, akne, občutljivi zobje (zlasti na sladko in mrzlo), vnetje dlesni, izpadanje las, krhki nohti, mišični krči, vnetno-degenerativne spremembe gibalnega aparata, razne oblike bolečin (išias, revmatizem), skelenje med uriniranjem, nihanje krvnega pritiska in težave s ščitnico.


Rdeča krvna telesca zlepljena v obliki zlepljenih kovancev težje prehajajo skozi tanke kapilare
Rdeča krvna telesca (eritrociti) skrbijo za oskrbo organov in tkiv s kisikom. Posledica stanja zakisanosti telesa je sprememba lastnosti rdečih krvnih telesc, ki postanejo manj elastična in izgubijo sposobnost spremembe zunanje oblike. Rdeča krvna telesca, ki izgubijo sposobnost spremembe zunanje oblike se lepijo v gruče in tvorijo zamaške v obliki zlepljenih kovancev, zato težje prehajajo skozi tanke kapilare. Zaradi povišane viskoznosti krvi se poslabša lokalna oskrba tkiv s kisikom. Predvsem se pojavi zmanjšana oskrba kisika na srcu, možganih, žilah in notranjemu ušesu. Pomanjkanje kisika v celicah ustvarja kislo okolje, ki je poglaviten dejavnik za nastanek raka in degenerativnih bolezni.

Zakisanost telesa pa ne vpliva samo na sposobnost koncentracije, temveč tudi na inteligenčni kvocient. V obsežni ameriški raziskavi na večji populaciji šolskih otrok so ugotovili, da je povečana koncentracija kislin v telesu v tesni povezavi z zmanjšanem inteligenčnim kvocientom pri vseh preiskanih.

Zakisanost telesnih tekočin in tkiv vodi do zmanjševanja količin alkalnih mineralnih snoveh v tekočinah, nato v mehkih tkivih in končno v kosteh. Pri kronični ali latentni acidozi oz. zakisanju so posledice artrotična obolenja in osteoporoza. Novejše študije o regulaciji kostnih celic s pomočjo kislinsko-bazičnega ravnotežja so pokazale, da že blaga oblika kronične acidoze povzroča precejšne izgube kostne mase in izgube kalcija iz kosti.


Ločilna črta - Ionizatorji vode


Zakisanost telesa ugotovimo z merjenjem pH urina
Stopnjo zakisanosti izmerite z merjenjem pH urina. Za merjenje pH urina uporabite pH meter, ki poda vrednost pH na 0,1 enote natančno. Ker pH urina zaradi različnih dejavnikov preko dneva niha je potrebno opraviti več meritev. Orientacijske vrednosti pH urina izmerite tako, da izmerite pH urina zjutraj, ko naj bi bila vrednost od 5,0 do 6,0 ter popoldan, ko naj bi se vrednost gibala okoli 7,0. Merite dvakrat do trikrat dnevno, več dni zapored in izračunajte povprečno vrednost.

Najbolj natančno pa je merjenje pH urina v 24-urnem vzorcu urina, več dni zapored.

Povprečen dnevni pH urina zdrave osebe se giblje med 6,3 in 7,2. Povprečna vrednost pH urina nižja od 6,3 pa že kaže na težave zaradi prevelike zakisanosti telesa.

pH meter AD-11 za merjenje pH urina

pH meter AD-11
pH meter AD-11 je natančen in zanesljiv instrument za merjenje pH-ja, obenem pa je zelo preprost za uporabo. V primerjavi s kemičnimi reagenti ali reagentih na papirnatih trakovih (lakmus), kjer rezultate določimo z barvno primerjavo, AD-11 samo vključimo, pomočimo v tekočino in na zaslonu LCD odčitamo izmerjeno vrednost pH. V primerjavi z drugimi instrumenti tega razreda je meritev veliko hitrejša, rezultati pa so stabilni in ponovljivi.

pH meter AD-11 meri pH vrednosti v območju od 0 do 14 pH z ločljivostjo 0,1 pH in natančnostjo +/-0,1 pH in temperaturo od -5 oC do +60 oC z ločljivostjo 0,1 oC in natančnostjo +/-0,5 oC.

Napajanje: 4 x 1,5 V, avtomatska temperaturna kompenzacija in kalibracija. Dobava vključuje tudi kalibrirni tekočini (pufer) pH 4,01 in 7,01.

Cena z DDV: 37,90 €
Količina:

Brezplačno strokovno svetovanje
ali pomoč pri izbiri
 
041 555 270 
07 81 44 327 
info@ionizirana-voda.net 
DELOVNI ČAS
ponedeljek - petek: 9.00 - 17.00
sobota: 9.00 - 13.00
nedelja in prazniki: zaprto

Iskanje po naših straneh

Želite biti obveščeni o novostih in posebnih akcijah?
Naročite se na e-novice:


   


Facebook - Alkalna ionizirana voda | Ionizator vode
Obiščite našo Facebook Ionizator vode stran in bodite na tekočem o novostih, zanimivostih, akcijah in sodeljujte v nagradni igri.

Kliknite tu in postanite naš oboževalec.


Najdete nas tudi na:

V čem je skrivnost dolgega življenja? | Alkalna ionizirana voda | Bodi eko

V čem je skrivnost dolgega življenja?

Pijete dovolj vode ali ste že dehidrirani? | Alkalna ionizirana voda | Bogastvo zdravja

Pijete dovolj vode ali ste že dehidrirani?

Zdravo življenje se začne s čisto vodo

V čem je skrivnost dolgega življenja? | Alkalna ionizirana voda | Vitafit
V čem je skrivnost dolgega življenja?

Zdravo življenje se začne s čisto vodo

Čista voda | Alkalna ionizirana voda | Na dlani

Čista voda

V čem je skrivnost dolgega življenja? | Alkalna ionizirana voda | Sončeve pozitivke

V čem je skrivnost dolgega življenja?

Kako si najenostavneje zagotoviti 100 % čisto pitno vodo izvirskega okusa, ki jo potrebuje naše telo?

Dr. med. Don Colbert: Sedem stebrov zdravja

Sedem stebrov zdravja
Naravna pot do boljšega
zdravja za vse življenje
Avtor: Dr. med. Don Colbert

O osupljivih dosežkih pri uporabi alkalne ionizirane vode si lahko preberete v knjigi: "Sedem stebrov zdravja" - Naravna pot do boljšega zdravja za vse življenje (The seven Pillars of Health), avtorja dr. med. Dona Colberta.
Celična zakisanost in pomanjkanje kisika v celicah ustvarja kislo okolje, ki je poglaviten dejavnik za nastanek raka in degenerativnih bolezniNaše telo jo vsebuje približno 70 % vode. Voda je nujno potrebna za transport snovi po telesu. Čista voda raztaplja in odvaja strupe iz telesa, zato je odlična za čiščenje telesa. Za uspešen boj proti zakisanju je potrebno vsakodnevno uživati zadostne količine čiste vode, bogate z bazičnimi minerali.

Najboljše rezultate v boju proti zakisanosti telesa se doseže s pitjem čiste in z bazičnimi minerali bogate alkalne ionizirane vode iz ionizatorja vode. Ionizator vode vodo očisti ter obogati z bazičnimi minerali in antioksidanti. V objemu vašega doma vam zagotavlja izvir alkalne ionizirane vode, ki je po svoji sestavi in lastnostih enaka kot Hunza himalajska živa voda. Alkalna ionizirana voda odpravlja zakisanost telesa, ki je poglaviten dejavnik za nastanek raka in degenerativnih bolezni. Hkrati pa odstranjuje proste radikale, ki poškodujejo zdrave celice telesa in so tudi vzrok degenerativnih bolezni, hitrejšega staranja in številnih zelo hudih obolenj.

V knjigi Alkalizirajte ali umrite avtorja Dr. Theodore A. Baroody najdete tudi kako se lahko z različnimi živili in načinom življenja borite proti zakisanosti telesa.


Dr. Robert O. Young pojasnjuje, da s pitjem alkalno ionizirane vode
naredite največ za svoje zdravje.

O osupljivih dosežkih pri uporabi alkalne ionizirane vode si lahko preberete v knjigi: "Sedem stebrov zdravja" - Naravna pot do boljšega zdravja za vse življenje (The seven Pillars of Health), avtorja dr. med. Dona Colberta.

O učinkih alkalno ionizirane vode je mnogo zapisov japonskih doktorjev. Uporaba ionizatorja vode je na japonskem zelo razširjena in klinično preizkušena.

Več o alkalno ionizirani vodi si lahko preberete na spletni strani: www.ionizirana-voda.net


Ločilna črta - Ionizatorji vode

Kupujete vodo v plastenkah?

Preberite si članek, ki opisuje odkritje nemških raziskovalcev, da se težka kovina antimon, ki se uporablja pri proizvodnji plastenk, izlužuje v vodo.  

Ločilna črta - Ionizatorji vode

OBRAZEC ZA NAROČILO ALI VPRAŠANJE

Izdelek naročite tako, da kliknete v potrditveno polje pred izbranim izdelkom, v spustnem meniju »Količina« pa izberete število izdelkov, ki jih želite naročiti. Nato izpolnite obrazec z vašimi podatki. Naročilo pošljete tako, da kliknete na gumb »Pošlji«.

Izdelke lahko plačate po povzetju, pri dostavi ali po predračunu.
Za plačilo predračuna nudimo 3% popusta. Strošek dostave znaša 3,70 €.

Dr. med. Don Colbert: Sedem stebrov zdravja
  Dr. med. Don Colbert:
  Sedem stebrov zdravja
Cena z DDV:
26,90 €
Količina: 
Dr. Theodore A. Baroody: Alkalizirajte ali umrite
  Dr. Theodore A. Baroody:
  Alkalizirajte ali umrite
Cena z DDV:
15,90 €
Količina: 
pH meter AD-11 odličen za merjenje pH urina
  pH meter
  AD-11
Cena z DDV:
37,90 €
Količina: 

Izberite način plačila:

  Plačilo po povzetju. Dostavlja Pošta Slovenije.
  Plačilo pri dostavi.
  Plačilo po predračunu. Predračun vam pošljemo po elektronski pošti.

Ime in priimek: *
Ulica, hišna številka: *
Poštna številka, kraj: *
Telefon: *
Elektronski naslov: *
Vsebina sporočila:

Polje označeno z zvezdico (*) je obvezno.

       


Henrik Homšak s.p.
Krulejeva ulica 2, 8290 SEVNICA

M: 041 555 270
T : 07 81 44 327
E : info@ionizirana-voda.netNemški raziskovalci so odkrili, da dlje kot je ustekleničena voda v plastenkah na policah v trgovini ali domači shrambi, večjo količino težke kovine antimona vsebuje. Zmerili so 15 različnih kanadskih ustekleničenih vod in 48 evropskih. Koncentracija antimona je presegla 100krat vrednost, ki je v prvotnih vodah. Koncentracija je še večja v plastenkah, ki so stale v skladiščih na sobnih temperaturah. Koncentracija antimona v ustekleničenih vodah iz Kanade je narasla za 19 odstotkov, v vodah Evrope za 90 odstotkov. Večina testiranih vod je bila »ustekleničenih« v plastenkah, ki vsebujejo polietilen tereftalat (PET). Antimon trioksid se uporablja kot katalizator v proizvodnji polietilena tereftalata (PET). Različne koncentracije antimona v različnih vodah je posledica različnih temperatur, pH vod in izpostavljenosti soncu. Bill Shotyk, vodja raziskave, je dodal, da je zelo jasno, da ustekleničena voda v plastenkah vsebuje več antimona, kot pa voda iz vodovodne pipe. Kar pa še ni popolnoma jasno pa je, kakšne vpliv ima takšna voda na človeško zdravje. »Potrebno bi bilo podrobneje pogledati, kakšen je vpliv te težke kovine,« je povedala Annette Johnson iz švicarskega inštituta. »Za antimon se predvideva, da je kancerogen, ampak za to ni dokazov. In kaj narediti? Pijte vodo iz steklenic in ne iz plastenk ter si doma nabavite vodni filter za čiščenje vode.


Dr. Theodore A. Baroody: Alkalizirajte ali umrite

Alkalizirajte ali umrite
Avtor: Dr. Theodore A. Baroody

V odmevnem naslovu knjige se skriva pomembno in za vsakogar koristno sporočilo. To sporočilo pomeni revolucijo v skrbi za zdravje, temelji pa na enem samem načelu, ki se glasi: alkalizirajte svoje telo! Dr. Baroody je z obsežnim raziskovalnim delom in s kliničnimi spoznanji pokazal, da so bolezenska stanja neposredno povezana z zakisanostjo telesa.

Vodni filtri


Vodni filtri za čisto vodo, boljšo od najboljše izvirske vode!


Reverzna osmoza


Reverzna osmoza iz vode odstrani 97% vseh prisotnih snovi. Zagotavlja najčistejšo možno pitno vodo po najvišjih standardih kakovosti pitne vode!


Vam vodni kamen povzroča težave?


Magnetni nevtralizatorji vodnega kamna
70% zmanjšajo nabiranje vodnega kamna, brez uporabe kemičnih sredstev.
Nevtralizatorji vodnega kamna Nanode Liberator nudijo dodatno še protikorozijsko zaščito. Ionske mehčalne naprave popolnoma odstranijo vodni kamen.

Zakisanost telesa - pasica