Ionski izmenjevalec ali ionska mehčalna naprava


Popolnoma odstrani vodni kamen

 
Za mehčanje vode v stanovanjih, hišah, gostinskih lokalih in hotelih. Mehčanje vode (vezava Ca in Mg ionov) poteka pri pretoku vode do 2.000 L/h (33 L/min) skozi plast ionskega izmenjevalca. Ionski izmenjevalec se avtomatsko regenerira z raztopino natrijevega klorida (soli).
Več  >>>

Cena z DDV: 560,00 €
Količina:

Za mehčanje vode v stanovanjih, hišah, gostinskih lokalih in hotelih. Mehčanje vode (vezava Ca in Mg ionov) poteka pri pretoku vode do 1.250 L/h (21 L/min) skozi plast ionskega izmenjevalca. Ionski izmenjevalec se avtomatsko regenerira z raztopino natrijevega klorida (soli).
Več  >>>

Cena z DDV: 700,00 €
Količina:

Za mehčanje vode v stanovanjih, hišah, gostinskih lokalih in hotelih. Mehčanje vode (vezava Ca in Mg ionov) poteka pri pretoku vode do 1.900 L/h (32 L/min) skozi plast ionskega izmenjevalca. Ionski izmenjevalec se avtomatsko regenerira z raztopino natrijevega klorida (soli).
Več  >>>

Cena z DDV: 770,00 €
Količina:

Za mehčanje vode v gostinskih lokalih, hotelih, čistilnicah, pralnicah, za hlajenje kalupov pri proizvodnji izdelkov iz plastičnih mas in drugih proizvodnih dejavnostih. Mehčanje vode (vezava Ca in Mg ionov) poteka pri pretoku vode do 5.000 L/h (83 L/min) skozi plast ionskega izmenjevalca. Ionski izmenjevalec se avtomatsko regenerira z raztopino natrijevega klorida (soli).
Več  >>>

Kapljice za merjenje trdote vode

Najenostavnejši in hitri način merjenja trdote vode je dodajanje kapljic reagenta (titracija), do spremembe barve. Trdota vode v trdotnih stopinjah °dH je enaka številu dodanih kapljic.
Več  >>>

Cena z DDV: 24,70 €
Količina:
 
Mehčalna naprava malih dimenzij za mehčanje vode v manjših stanovanjih ali pred posameznimi porabniki v stanovanjih, hišah, gostinskih lokalih in hotelih. Mehčanje vode (vezava Ca in Mg ionov) poteka pri pretoku vode do 1.100 L/h (18 L/min) skozi plast ionskega izmenjevalca s HF ionsko maso za višje pretoke. Ionski izmenjevalec se avtomatsko regenerira z raztopino natrijevega klorida (soli).
Več  >>>

Cena z DDV: 470,00 €
Količina:

Za mehčanje vode v stanovanjih, hišah, gostinskih lokalih in hotelih. Mehčanje vode (vezava Ca in Mg ionov) poteka pri pretoku vode do 2.000 L/h (33 L/min) skozi plast ionskega izmenjevalca s HF ionsko maso za višje pretoke. Ionski izmenjevalec se avtomatsko regenerira z raztopino natrijevega klorida (soli).
Več  >>>

Cena z DDV: 590,00 €
Količina:

Filter za vodo PP 5 mcr 10"

Za mehansko filtriranje vode. Iz vode odstrani rjo, pesek, mivko, mulj, blato in večino delcev velikosti 5 mikronov. S tem ščiti pipe, tuše, WC kotličke, pomivalne in pralne stroje, druge hišne naprave pred poškodbami, ki jih ti delci povzročajo. Odličen za zaščito ionske mehčalne naprave.
Več  >>>

Cena z DDV: 47,90 €
Količina:

Magnetni nevtralizator vodnega kamna Atlas Filtri 2 MF ¾"

Na povsem naraven način preprečuje nastanek vodnega kamna. Zagotavlja učinkovito zaščito vodovodne inštalacije, ventilov, grelcev, pomivalnih in pralnih strojev, pip, tušev, wc kotličkov in drugih naprav pred vodnim kamnom.
Več  >>>

Cena z DDV: 56,00 €
Količina:

preprečuje korozijo in poapnenje cevi, grelcev, pralnih strojev, pomivalnih strojev, pip, mrežic pip, ventilov, umivalnikov, kopalnih kadi, wc školjk, posode, kozarcev in kuhinjskega pribora. Že obstoječe obloge apnenca se sčasoma zmanjšajo zaradi česar se pretok vode v ceveh izboljša.
Več  >>>

Cena z DDV: 380,00 €
Količina:

Vodni kamen in njegove posledice!

• Vodni kamen se odlaga na vodovodne cevi in zmanjšuje njihov koristni presek dokler jih popolnoma ne zamaši.

• Obloge vodnega kamna na grelcih vode so vzrok večje porabe energije in pogosto vodijo v okvare grelcev. Že samo 3 mm debele obloge vodnega kamna na grelcih povečajo porabo energije za 25 %. Vodni kamen maši mrežice (perlatorje) na pipah in kvari pipe, ventile, pralne stroje, pomivalne stroje, gospodinjske aparate in ostale priključene naprave.

• Obloge vodnega kamna idealno gojišče za zelo nevarne bakterije kot je na primer Legionella.

• Pranje oblačil v trdi vodi, to je vodi z veliko vodnega kamna poškoduje vlakna tkanin in s tem občutno skrajša njihovo življenjsko dobo. Detergenti in mila se v trdi vodi slabše penijo in izpirajo. Po tuširanju s trdo vodo nastane neprijeten občutek suhe in srbeče kože.

Odstranjevanje vodnega kamna ni enostavno. Zahteva veliko truda, časa in uporabo dragih, agresivnih in zdravju škodljivih čistil, ki po nepotrebnem onesnažujejo naše okolje.

Prisotnost kalcijevih Ca2+ in magnezijevih Mg2+ ionov v vodi povzroča trdoto vode. Trda voda zaradi izločanja vodnega kamna zmanjšuje toplotno prevodnost grelno/hladilnih naprav. S tem se poveča poraba energije in znatno skrajša življejska doba grelno/hladilnih naprav. Zato je potrebno vodo mehčati. Vodo učinkovito mehčamo z uporabo ionskih izmenjevalcev oz. ionskih mehčalnih naprav.

Ionski izmenjevalec je ionska mehčalna naprava za mehčanje vode, ki na principu ionske izmenjave iz vode odstrani vodni kamen. Ionska mehčalna naprava na ionsko maso veže katione Ca2+, Mg2+ in s tem mehča vodo.

Ionski izmenjevalec - ionska mehčalna naprava - 100% odpravlja težave povezane z odlaganjem vodnega kamna v ceveh, na grelcih, pralnih strojih, pomivalnih strojih, pipah, mrežicah pip, ventilih, umivalnikih, kopalnih kadeh, wc školjkah, posodi, kozarcih in kuhinjskem priboru. S tem odpadejo stroški za nakup čistil. Nič več ni potrebnega truda za čiščenje in vzdrževanje. Zmanjšanje starih in preprečevanje nastanka novih oblog vodnega kamna na grelcih prinaša velik energijski prihranek. Življenjska doba naprav se bistveno podaljša.

Princip mehčanja vode z mehčalno napravo - ionskim izmenjevalcem

V mehčalni napravi - ionskem izmenjevalcu je ionska masa, ki ima na funkcionalnih skupinah vezane ione natrija. Pri prehodu vode skozi mehčalno napravo se ioni kalcija in magnezija iz vode zamenjajo z ioni natrija iz funkcionalnih skupin. Natrijevi ioni tvorijo s karbonatnimi ioni v vodi natrijev karbonat, ki ima odlično topnost v vodi. Natrijev karbonat se ne izloča v ceveh in ne zmanjšuje penjenja vode pri uporabi mil in drugih pralnih sredstev.

Ko je ionska masa mehčalne naprave nasičena s kalcijevimi in magnezijevimi ioni je učinek mehčanja manjši. Za povrnitev mehčalnih sposobnosti je potrebno ionsko maso mehčalne naprave regenerirati. Pri postopku regeneracije se opravi spiranje ionske mase s koncentrirano raztopino soli (NaCl-kuhinjska sol). Pri tem se kalcijevimi in magnezijevimi ioni iz funkcionalnih skupin ionske mase zamenjajo z natrijem in tako je ionska masa mehčalne naprave - ionskega izmenjevalca zopet pripravljena za učinkovito mehčanje vode.

Regeneracija ionske mase mehčalne naprave se vrši popolnoma avtomatsko. Čas za regeneracijo je nastavljen ob 2 uri ponoči (lahko ga poljubno spremenite), tako, da oskrba z mehčano vodo ni motena. Pri regeneraciji se v fazi izpiranja ionske mase slana voda vodi v odtok.


Ionski izmenjevalec - ionska mehčalna naprava popolnoma odstrani vodni kamen. Nudi vam popolno zaščito in zadovoljstvo.
Ionska mehčalna naprava OREKA 100 V UF HF odstrani vodni kamen
Ionska mehčalna naprava OREKA 100 V UF HF

Ionska mehčalna naprava OREKA 100 V UF HF je namenjena mehčanju vode v stanovanjih, gostinskih lokalih in hotelih.

Ionska mehčalna naprava OREKA 100 V UF HF popolnoma odstrani vodni kamen. Nudi vam popolno zaščito in zadovoljstvo.

Ionska mehčalna naprava 100% odpravlja težave povezane z odlaganjem vodnega kamna v ceveh, na grelcih, pralnih strojih, pomivalnih strojih, pipah, mrežicah pip, ventilih, umivalnikih, kopalnih kadeh, wc školjkah, posodi, kozarcih in kuhinjskem priboru. S tem odpadejo stroški za nakup čistil. Nič več ni potrebnega truda za čiščenje in vzdrževanje. Zmanjšanje starih in preprečevanje nastanka novih oblog vodnega kamna na grelcih prinaša velik energijski prihranek. Življenjska doba naprav se bistveno podaljša.

Glavne prednosti naprave:

• popolnoma avtomatsko delovanje ionske mehčalne naprave,
• enostavna uporaba in vzdrževanje,
• UF "up-flow" regeneracija za prihranek vode in soli pri regeneraciji,
• HF "high-flow" ionska masa za visoke pretoke vode,
• majhna poraba električne energije, samo 10W,
• kvalitetno in odporno ohišje,
• keramično tesnjenje ventilov,
• krmilna glava Keramis z elektronskim programatorjem in barvnim zaslonom,
• avtomatska blokada tipkovnice,
• sesalni ventil z varnostno nivojsko sondo,
• stalna kontrola pretoka in delovanja.

Lastnosti naprave:

• pretok: 2.000 L/h (33 L/min),
• priklop: ¾",
• napajanje: 230 V 50 Hz,
• količina ionske smole: 10 litrov,
• kapaciteta ionske mehčalne naprave: 34 odHxm3,
• optimalna za mesečne porabe vode okrog 7 m3,
• poraba soli na regeneracijo: 1,0 kg,
• delovni tlak: 1,5 - 6 bar,
• maksimalna temperatura vode: 45 oC,
• dimenzije naprave (višina x širina x globina): 585 x 282 x 510 mm,
• teža: 19,5 kg,
• by-pass ventil za nastavitev mehčanja vode,
• popolnoma avtomatska regeneracija.

Nudimo strokovno montažo.

Cena z DDV: 590,00 € Količina:Ionska mehčalna naprava MICRO 50 V UF HF odstrani vodni kamen
Ionska mehčalna naprava MICRO 50 V UF HF

Ionska mehčalna naprava MICRO 50 V UF HF je namenjena mehčanju vode v manjših stanovanjih ali pred posameznimi porabniki v stanovanjih, hišah, gostinskih lokalih in hotelih.

Ionska mehčalna naprava MICRO 50 V UF HF popolnoma odstrani vodni kamen. Nudi vam popolno zaščito in zadovoljstvo.

Ionska mehčalna naprava 100% odpravlja težave povezane z odlaganjem vodnega kamna v ceveh, na grelcih, pralnih strojih, pomivalnih strojih, pipah, mrežicah pip, ventilih, umivalnikih, kopalnih kadeh, wc školjkah, posodi, kozarcih in kuhinjskem priboru. S tem odpadejo stroški za nakup čistil. Nič več ni potrebnega truda za čiščenje in vzdrževanje. Zmanjšanje starih in preprečevanje nastanka novih oblog vodnega kamna na grelcih prinaša velik energijski prihranek. Življenjska doba naprav se bistveno podaljša.

Glavne prednosti naprave:

• popolnoma avtomatsko delovanje ionske mehčalne naprave,
• enostavna uporaba in vzdrževanje,
• UF "up-flow" regeneracija za prihranek vode in soli pri regeneraciji,
• HF "high-flow" ionska masa za visoke pretoke vode,
• majhna poraba električne energije, samo 10W,
• kvalitetno in odporno ohišje,
• keramično tesnjenje ventilov,
• krmilna glava Keramis z elektronskim programatorjem in barvnim zaslonom,
• avtomatska blokada tipkovnice,
• sesalni ventil z varnostno nivojsko sondo,
• stalna kontrola pretoka in delovanja.

Lastnosti naprave:

• pretok: 1.100 L/h (18 L/min),
• priklop: ¾",
• napajanje: 230 V 50 Hz,
• količina ionske smole: 5,5 litrov,
• kapaciteta ionske mehčalne naprave: 19 odHxm3,
• optimalna za mesečne porabe vode okrog 4 m3,
• poraba soli na regeneracijo: 0,6 kg,
• delovni tlak: 1,5 - 6 bar,
• maksimalna temperatura vode: 45 oC,
• dimenzije naprave (višina x širina x globina): 385 x 215 x 500 mm,
• teža: 9,5 kg,
• by-pass ventil za nastavitev mehčanja vode,
• popolnoma avtomatska regeneracija.

Nudimo strokovno montažo.

Cena z DDV: 470,00 € Količina:Ionska mehčalna naprava NASSER 160 V UF HF odstrani vodni kamen
Ionska mehčalna naprava NASSER 160 V UF HF

Ionska mehčalna naprava NASSER 160 V UF HF je namenjena mehčanju vode v stanovanjih, hišah, gostinskih lokalih in hotelih.

Ionska mehčalna naprava NASSER 160 V UF HF popolnoma odstrani vodni kamen. Nudi vam popolno zaščito in zadovoljstvo.

Ionska mehčalna naprava 100% odpravlja težave povezane z odlaganjem vodnega kamna v ceveh, na grelcih, pralnih strojih, pomivalnih strojih, pipah, mrežicah pip, ventilih, umivalnikih, kopalnih kadeh, wc školjkah, posodi, kozarcih in kuhinjskem priboru. S tem odpadejo stroški za nakup čistil. Nič več ni potrebnega truda za čiščenje in vzdrževanje. Zmanjšanje starih in preprečevanje nastanka novih oblog vodnega kamna na grelcih prinaša velik energijski prihranek. Življenjska doba naprav se bistveno podaljša.

Glavne prednosti naprave:

• popolnoma avtomatsko delovanje ionske mehčalne naprave,
• enostavna uporaba in vzdrževanje,
• UF "up-flow" regeneracija za prihranek vode in soli pri regeneraciji,
• HF "high-flow" ionska masa za visoke pretoke vode,
• majhna poraba električne energije, samo 10W,
• kvalitetno in odporno ohišje,
• keramično tesnjenje ventilov,
• krmilna glava Keramis z elektronskim programatorjem in barvnim zaslonom,
• avtomatska blokada tipkovnice,
• sesalni ventil z varnostno nivojsko sondo,
• stalna kontrola pretoka in delovanja.

Lastnosti naprave:

• pretok: 2.000 L/h (33 L/min),
• priklop: ¾",
• napajanje: 230 V 50 Hz,
• količina ionske smole: 16 litrov,
• kapaciteta ionske mehčalne naprave: 54 odHxm3,
• optimalna za mesečne porabe vode okrog 12 m3,
• poraba soli na regeneracijo: 1,6 kg,
• delovni tlak: 1,5 - 6 bar,
• maksimalna temperatura vode: 45 oC,
• dimenzije naprave (višina x širina x globina): 582 x 368 x 515 mm,
• teža: 25 kg,
• by-pass ventil za nastavitev mehčanja vode,
• popolnoma avtomatska regeneracija.

Nudimo strokovno montažo.

Cena z DDV: 560,00 € Količina:
Ionska mehčalna naprava NASSER 250 V UF odstrani vodni kamen
Ionska mehčalna naprava NASSER 250 V UF

Ionska mehčalna naprava NASSER 250 V UF je namenjena mehčanju vode v stanovanjih, hišah, gostinskih lokalih in hotelih.

Ionska mehčalna naprava NASSER 250 V UF popolnoma odstrani vodni kamen. Nudi vam popolno zaščito in zadovoljstvo.

Ionska mehčalna naprava 100% odpravlja težave povezane z odlaganjem vodnega kamna v ceveh, na grelcih, pralnih strojih, pomivalnih strojih, pipah, mrežicah pip, ventilih, umivalnikih, kopalnih kadeh, wc školjkah, posodi, kozarcih in kuhinjskem priboru. S tem odpadejo stroški za nakup čistil. Nič več ni potrebnega truda za čiščenje in vzdrževanje. Zmanjšanje starih in preprečevanje nastanka novih oblog vodnega kamna na grelcih prinaša velik energijski prihranek. Življenjska doba naprav se bistveno podaljša.

Glavne prednosti naprave:

• popolnoma avtomatsko delovanje ionske mehčalne naprave,
• enostavna uporaba in vzdrževanje,
• UF "up-flow" regeneracija za prihranek vode in soli pri regeneraciji,
• majhna poraba električne energije, samo 10W,
• kvalitetno in odporno ohišje,
• keramično tesnjenje ventilov,
• krmilna glava Keramis z elektronskim programatorjem in barvnim zaslonom,
• avtomatska blokada tipkovnice,
• sesalni ventil z varnostno nivojsko sondo,
• stalna kontrola pretoka in delovanja.

Lastnosti naprave:

• pretok: 1.250 L/h (21 L/min),
• priklop: ¾",
• napajanje: 230 V 50 Hz,
• količina ionske smole: 25 litrov,
• kapaciteta ionske mehčalne naprave: 84 odHxm3,
• optimalna za mesečne porabe vode okrog 18 m3,
• poraba soli na regeneracijo: 2,5 kg,
• delovni tlak: 1,5 - 6 bar,
• maksimalna temperatura vode: 45 oC,
• dimenzije naprave (višina x širina x globina): 1.045 x 368 x 515 mm,
• teža: 39 kg,
• by-pass ventil za nastavitev mehčanja vode,
• popolnoma avtomatska regeneracija.

Nudimo strokovno montažo.

Cena z DDV: 700,00 € Količina:


Ionska mehčalna naprava NASSER 380 V UF odstrani vodni kamen
Ionska mehčalna naprava NASSER 380 V UF

Ionska mehčalna naprava NASSER 380 V UF je namenjena mehčanju vode v stanovanjih, hišah, gostinskih lokalih in hotelih.

Ionska mehčalna naprava NASSER 380 V UF popolnoma odstrani vodni kamen. Nudi vam popolno zaščito in zadovoljstvo.

Ionska mehčalna naprava 100% odpravlja težave povezane z odlaganjem vodnega kamna v ceveh, na grelcih, pralnih strojih, pomivalnih strojih, pipah, mrežicah pip, ventilih, umivalnikih, kopalnih kadeh, wc školjkah, posodi, kozarcih in kuhinjskem priboru. S tem odpadejo stroški za nakup čistil. Nič več ni potrebnega truda za čiščenje in vzdrževanje. Zmanjšanje starih in preprečevanje nastanka novih oblog vodnega kamna na grelcih prinaša velik energijski prihranek. Življenjska doba naprav se bistveno podaljša.

Glavne prednosti naprave:

• popolnoma avtomatsko delovanje ionske mehčalne naprave,
• enostavna uporaba in vzdrževanje,
• UF "up-flow" regeneracija za prihranek vode in soli pri regeneraciji,
• majhna poraba električne energije, samo 10W,
• kvalitetno in odporno ohišje,
• keramično tesnjenje ventilov,
• krmilna glava Keramis z elektronskim programatorjem in barvnim zaslonom,
• avtomatska blokada tipkovnice,
• sesalni ventil z varnostno nivojsko sondo,
• stalna kontrola pretoka in delovanja.

Lastnosti naprave:

• pretok: 1.900 L/h (32 L/min),
• priklop: ¾",
• napajanje: 230 V 50 Hz,
• količina ionske smole: 38 litrov,
• kapaciteta ionske mehčalne naprave: 128 odHxm3,
• optimalna za mesečne porabe vode okrog 27 m3,
• poraba soli na regeneracijo: 3,8 kg,
• delovni tlak: 1,5 - 6 bar,
• maksimalna temperatura vode: 45 oC,
• dimenzije naprave (višina x širina x globina): 1.045 x 368 x 515 mm,
• teža: 50 kg,
• by-pass ventil za nastavitev mehčanja vode,
• popolnoma avtomatska regeneracija.

Nudimo strokovno montažo.

Cena z DDV: 770,00 € Količina:

Kapljice za merjenje trdote vode

Kapljice za merjenje trdote vode

Najenostavnejši in hitri način merjenja trdote vode je dodajanje kapljic reagenta (titracija), do spremembe barve. Trdota vode v trdotnih stopinjah °dH je enaka številu dodanih kapljic.

Postopek merjenja trdote vode

Najprej splaknite merilno posodico z vodo kateri boste merili trdoto, nato jo napolnite z vodo do oznake 5 ml. Nato dodajajte titracijsko tekočino po kapljicah ob vsakičnem mešanju. Štejte kapljice dokler se barva ne spremeni iz rdeče do modre. Vsaka kapljica dodane titracijske tekočine pomeni 1 °dH.

V primeru da test opravljate na 10 ml vzorcu vode vsaka kapljica dodane titracijske tekočine pomeni 0,5 °dH.

Vsebina zadostuje za približno 50 meritev trdote vode.

Kapljice za merjenje trdote vode >>>

Cena z DDV: 24,70 € Količina:

OBRAZEC ZA NAROČILO ALI VPRAŠANJE

Izdelek naročite tako, da v spustnem meniju »Količina« izberete število izdelkov, ki jih želite naročiti. Nato izpolnite obrazec z vašimi podatki in izberete način dostave in plačila. Naročilo pošljete tako, da kliknete na gumb »Pošlji«.
Za plačilo predračuna nudimo 3% popusta. Poštnina je brezplačna.

Ionska mehčalna naprava OREKA 100 V UF HF odstrani vodni kamen
Ionska mehčalna naprava OREKA 100 V UF HF Cena z DDV:
590,00 €
Količina: 
Ionska mehčalna naprava MICRO 50 V UF HF odstrani vodni kamen
Ionska mehčalna naprava Micro 50V Cena z DDV:
470,00 €
Količina: 
Ionska mehčalna naprava NASSER 160 V UF HF odstrani vodni kamen
Ionska mehčalna naprava NASSER 160 V UF HF Cena z DDV:
560,00 €
Količina: 
Ionska mehčalna naprava NASSER 250 V UF odstrani vodni kamen
Ionska mehčalna naprava NASSER 250 V UF Cena z DDV:
700,00 €
Količina: 
Ionska mehčalna naprava NASSER 380 V UF odstrani vodni kamen
Ionska mehčalna naprava NASSER 380 V UF Cena z DDV:
770,00 €
Količina: 
Tabletirana sol za regeneracijo ionske mehčalne naprave - vreča 25 kg
Tabletirana sol za regeneracijo ionske mehčalne naprave (vreča 25 kg) Cena z DDV:
13,70 €
Količina: 
Kapljice za merjenje trdote vode
Kapljice za merjenje trdote vode Cena z DDV:
24,70 €
Količina: 
Vaši podatki

Ime *


Priimek *

Naslov *

Poštna številka *

Mesto/kraj *

Telefon *

Email *


Izpolnite, če naročate kot podjetje
Podjetje

ID za DDV

Način dostave


Pošta Slovenije.


Osebni prevzem na našem naslovu je možen po
predhodnem dogovoru.

Način plačila


Plačilo po povzetju.


Plačilo po predračunu.
Predračun vam pošljemo na Email.


Plačilo z gotovino pri osebnem prevzemu.

Komentar
Nam želite kaj sporočiti?
Strinjam se s pogoji poslovanja


Zastopstvo in prodaja Henrik Homšak s.p.
Krulejeva ulica 2
8290 SEVNICA
041 555 270 
07 81 44 327 
info@ionizirana-voda.net 
Ionska mehčalna naprava, industrijska za mehčanje vode
Ionska mehčalna naprava, industrijska

Industrijski ionski izmenjevalci vode Ceasa so namenjeni za mehčanje trde vode v večjih sistemih in za večje obremenitve.

Ionska mehčalna naprava A480V UF, industrijska

• pretok: 2.400 L/h (40 L/min),
• priklop: 1",
• napajanje: 230 V 50 Hz,
• delovni tlak: 1,5 - 6 bar,
• maksimalna temperatura vode: 45oC,
• količina smole: 48 L
• volumen solnika: 200 L
• teža: 58 kg,
• dimenzije (višina x premer): 131 x 26 cm,
• dimezije solnika (višina x premer): 100 x 57 cm,
• izhodna kvaliteta: <0.1 dH z možnostjo nastavitve,
• krmiljenje: avtomatsko na osnovi meritve količine.

Ionska mehčalna naprava A760V UF, industrijska

• pretok: 3.800 L/h (63 L/min),
• priklop: 1",
• napajanje: 230 V 50 Hz,
• delovni tlak: 1,5 - 6 bar,
• maksimalna temperatura vode: 45oC,
• količina smole: 76 L
• volumen solnika: 300 L
• teža: 78 kg,
• dimenzije (višina x premer): 143 x 31 cm,
• dimezije solnika (višina x premer): 114 x 61 cm,
• izhodna kvaliteta: <0.1 dH z možnostjo nastavitve,
• krmiljenje: avtomatsko na osnovi meritve količine.

Ionska mehčalna naprava A1000V UF, industrijska

• pretok: 5.000 L/h (83 L/min),
• priklop: 1",
• napajanje: 230 V 50 Hz,
• delovni tlak: 1,5 - 6 bar,
• maksimalna temperatura vode: 45oC,
• količina smole: 100 L
• volumen solnika: 300 L
• teža: 110 kg,
• dimenzije (višina x premer): 186 x 37 cm,
• dimezije solnika (višina x premer): 114 x 61 cm,
• izhodna kvaliteta: <0.1 dH z možnostjo nastavitve,
• krmiljenje: avtomatsko na osnovi meritve količine.
Industrijski ionski izmenjevalec za mehčanje vode

Industrijski ionski izmenjevalec za mehčanje vode - dimenzije
Dvojna ionska mehčalna naprava, industrijska

Prednost dvojne ionske mehčalne naprave je v polni izrabi njene kapacitete, nemotene dobave mehčane vode in prihranka soli in vode pri regeneraciji. Pri dvojni ionski mehčalni napravi je pretok vode vedno samo preko ene kolone. Ko se prva kolona izčrpa, se pretok vode preusmeri na drugo kolono. V tem času se prva kolona regenerira in pripravi za obratovanje v času, ko bo druga kolona izčrpana in se bo regenerirala. Za popolnoma avtomatsko delovanje ionskega izmenjevalca skrbi krmilni ventil.

Ionska mehčalna naprava 2A380V UF:

• pretok: 1.900 L/h (32 L/min),
• priklop: 1",
• napajanje: 230 V 50 Hz,
• delovni tlak: 2 - 6 bar,
• maksimalna temperatura vode: 45oC,
• količina smole: 2 x 38 L
• volumen solnika: 80 L
• teža: 83 kg,
• dimenzije posamezne kolone (višina x premer): 109 x 26 cm,
• dimezije solnika (višina x premer): 63 x 44 cm,
• izhodna kvaliteta: <0.1 dH z možnostjo nastavitve,
• krmiljenje: avtomatsko na osnovi meritve količine.

Ionska mehčalna naprava 2A480V UF:

• pretok: 2.400 L/h (40 L/min),
• priklop: 1",
• napajanje: 230 V 50 Hz,
• delovni tlak: 2 - 6 bar,
• maksimalna temperatura vode: 45oC,
• količina smole: 2 x 48 L
• volumen solnika: 200 L
• teža: 116 kg,
• dimenzije posamezne kolone (višina x premer): 131 x 26 cm,
• dimezije solnika (višina x premer): 100 x 57 cm,
• izhodna kvaliteta: <0.1 dH z možnostjo nastavitve,
• krmiljenje: avtomatsko na osnovi meritve količine.

Ionska mehčalna naprava 2A760V UF:

• pretok: 3.600 L/h (60 L/min),
• priklop: 1",
• napajanje: 230 V 50 Hz,
• delovni tlak: 2 - 6 bar,
• maksimalna temperatura vode: 45oC,
• količina smole: 2 x 76 L
• volumen solnika: 200 L
• teža: 172 kg,
• dimenzije posamezne kolone (višina x premer): 131 x 26 cm,
• dimezije solnika (višina x premer): 100 x 57 cm,
• izhodna kvaliteta: <0.1 dH z možnostjo nastavitve,
• krmiljenje: avtomatsko na osnovi meritve količine.
Montaža mehčalnih naprav
Ionski izmenjevalec se priključi na glavni vod vode tako, da se omogoči mehčanje vse vode v objektu (lahko pa mehčate samo toplo vodo - torej pred grelnikom vode). Za delovanje potrebuje elektriko (poraba samo 10W). Delovanje je popolnoma avtomatsko. Za regeneracijo se uporablja tabletirana sol. Nudimo strokovno montažo.

Ionske mehčalne naprave - pasica